петак, 9. октобар 2015.

Академски грађани




Осмог октобра лета Господњег сајт „КВП Радиоадмирал“ објавио је и текст под насловом „ Председник КТ, колега Миле Бјеливук, јавља“.

Шта то јавља господин Миле Бјеливук? Ево текста изворног саопштења:

"Дана 08.10.2015. г. су двојица чланова КТ обавила раније договорени састанак и разговарали с једним послаником Народне скупштине Србије, предочили му проблем неусклађених војних пензија за 11.06 % и указали на дискриминаторски однос власти према војним пензионерима и по другим питањима.
Народном посланику и његовим сарадницима, академским грађанима, уручен је стручни елаборат и затражена њихова помоћ у решавању наших проблема. Задовољан оваквим нашим приступом, али и одушевљен доживљајем "три хиљаде војних пензионера на Тргу Николе Пашића..." (наглашавам, да је то његов визуелни доживљај, посебно колоне која је пролазила улицом поред Народне скупштине) народни посланик је дао чврсто обећање да ће већ у току ове ноћи почети са проучавањем примљеног материјала и да ће у Скупштини Србије покренути адекватно, на Уставу и Закону засновано решавање наших проблема.
За узврат није тражио ништа, јер сматра да му је то дужност. Хвала му у име обесправљених војних пензионера, за сада на разумевању, сутра можда и на помоћи.

Прочитао сам саопштење и остао у многим дилемама – ко су двојица чланова КТ и ко је тај народни посланик Народне скупштине Реублике Србије. Ваљда они заслужују да јавност зна ко су они? Није ваљда да су тражили да остану анонимни?

Даље, нејасно је какв је то „дискриминаторски однос власти према војним пензионерима и по другим питањима“. Дискриминаторски однос власти према војним пензионерима – јасно је шта је речено, али „и по другим питањима“? Како може постојати дискриминаторски однос власти преме питањима. Или су и права војних пензионера-питање?

Даље, аутор нам је саопштио да неименовани народни посланик има сараднике – академске грађане! У „Великом рјечнику страних ријечи“, Братољуба Клајића, издање „Зоре“ из Загреба од 1972. године, нађох да се под изразом академски грађанин мисли на студента свеучилишта!

Нису се ваљда неименовани чланови КТ састали и разговарали са неименованим народним послаником и његовим сарадницима, студентима свеучилишта? Ко зна, све је могуће!

И коначно, речено нам је да неименовани народни посланик заузврат ( а не за узврат јер је то прилог) није тражио ништа?

Веома сам забринут због ове констатције! Зар се очекивало да нешто тражи од неименоване делегације. Сада, с правом, други народни посланици Народне скупштине Републике Србије могу да поставе питање да ли се то народним посланицима даје неки презент, рецимо кафа, виски, бомбоњера или, далеко било, паре!

Сада смо у дилеми – неименовани чланови, неименован народни посланик, непознат садржај разговора, сарадници студенти, и нико није тражио ништа!?

Веома необично саопштење!



Нема коментара:

Постави коментар