субота, 28. март 2015.

Алтернатива су Двери




Двадесет prvi март 2015. године био је  дан када су грађани Србије уједињени у социјалној неправди  дошли пред Владу Србије и изразили своју одлучност у одбрани принципа владавине права, уставности и законитости и потврдили традиционалне везе српског са народом братске Русије а против даљих веза са империјалистичким савезом Европске уније и њеном ударном песницом НАТО.

Време је, да се погубни транзициони процес започет распадом СФРЈ, заустави и Србија увед у ред правно и економски уређених држава. Протест грађана Србије окупљених око матице Двери  последица је вишегодишњих политичких манипулација грађанима, он је аутохтона реакција родољубивог српског друштва које је препознало узроке, крајње циљеве и последице партијског уплива у рад институција државе!

Протест чланова „Двери“ али и великог броја грађана, међу којима су били и посебно обесправљени војни пензионери, реална су реакција на постојеће стање у Србији јер је крхка демократија Србије угрожена  квазидемократским интересима управо оних странака које својом идеолошком и програмском оријентацијом то нису смеле да чине!

Нажалост, неизграђена и ретроградна свест лидера странака „модерне“ социјалдемократије, којима је филозофија  „беспоштедне критике свега постојећег“ седамдесетих година прошлога века постала тако далека, прибегла је много приземнијој и материјално опипљивијој филозофији - пљачке свега постојећег!

Оперативни концепт „законито“ изведене пљачке свега материјалног полако се премешта ка пљачки духовних и моралних вредности грађана. Како другачије објаснити ограничавање или одузимање људских права стечених радом у који сте уложили своје интелектуалне, моралне и физичке вредности него пљачка човековог бића! Када неко одлучи да вам актима принуде ограничи материјални израз тих права – плату и пензију, онда је он дирнуо у ваше духовно и материјално биће! Када вам званична спољна политика гура у свест да „по природи ствари“ треба да будете део исте оне алијансе која вам је убијала децу и разорила привреду и да прихватите властиту моралну декаденцију, онда то није ништа друго него завршни чин пљачке људског бића, након чега постајете савремени робови интереса капитала!

Зато не треба да нас збуњује појава странака на српској поличкој сцени који у средиштву својих програма имају идеје социјалне правде, Православље и повезивање на међународном плану са традиционално пријатељским земљама, у првом реду са Русијом. Њихово рађање је природна реакција српског народа који има историју, државу, територију, културу, језик, обичаје, моралне норме, војску и друге вековима стваране вредности!

Партија која прихвати реалност а не диктат има перспективу израстања у правог лидера српског народа. Чини се да Двери имају шта да понуде Србији.  


Нема коментара:

Постави коментар