четвртак, 12. март 2015.

Чичак



Деветог марта ове године, на званичном сајту Удружења војних пензионера Србије у 21.59 часова, појавио се текст којим се српска демократска јавност и заклети легалисти обавештавају да  „представнике УВПС примиће министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања“

Садржај текста делује доста конфузно и дискутабилно јер обилује, жељама и пројекцијама  које су веровато последица, сада већ јасно видљиве неспособности водећих људи Удржења да схвате бит постојећег проблема.

Није лоше то што Удружење „захтева да у рад на решавању усклађивања војних пензија буде укључен и представник Удружења“ али је то ипак само жеља оних који су годинама навикавани да буду чичак на сваком руну, те се нуде без да их ико и зове. Дакле, наслов је дискутабилан – министар за рад није никога звао,  него се представник УВПС нудио, па га, наводно министар, а вероватно координатор радне групе, куртоазно позвао!

Пројекција се огледа у тврдњи да је УВПС „репрезентативни представник“ војних пензионера. Ако је то тако, ко су онда оних хиљаду војних пензионера што се 10. марта лета Господњег окупише да протестују пред Владом Република Србије, а још десет пута више дадоше подршку протесту али због старости и сиромаштва не могаху да дођу у Београд? Очигледно да је тврдња о репрезентативности Удружења  -  пројекција!

Коначно, представник Удружења би да „оствари увид у предложена решења пре његовог разматрања и усвајања у Влади..“?!

Аман људи, да ли сте ви свесни шта пишете?

Питање пензија грађана Србије, као и њихово усклађивање, регулисано је Законом! Свако друго поступање било ког органа је противзаконито! Уставни суд и други судови су то недвосмислено потврдили. Ту некакво удружење не сме да се пита ништа! Какво „ сврсисходно решење предметног проблема“?! Шта ту има да се сврсисходно решава? Има само једно – 11.06 у кешу на руке, у складу са законима државе Србије! Ако не буде тако, биће и даље протеста - у складу са законима!




Нема коментара:

Постави коментар