уторак, 3. март 2015.

Још седам дана



Данас, 3.марта 2015. године, на званичном сајту Удружења војних пензионера Србије појавио се текст насловљен Шта даље у вези са ванредним повећањем пензија за 11.06 одсто“.

Текст је последица закључака Главног одбора Скупштине УВПС на седници одржаној 19. фебруара 2015. године!

Не знам да ли се још увек штампају „Мале новине“ у Горњем Милановцу, али овај текст, са закашњењем од дванаестак дана, опасно конкурише да угрози програмски садржај намењен најмлађем узрасту.

Главни одбор, војнички речено штаб, предложио је, а председдник, да кажемо командант УВПС донео некакве закључке? Само је требало да напишу одлуку команданта: 4. На основу ... одлучио сам.... да донесем закључке!

Они су донели закључке? Лепо! Ко је тражио да доносе закључке? На кога се односе ти закључци! Државу или војне пезионере. Ако је припрећено држави..видим да се зграде Владе и ПИО Фонда тресу, колико су се препали од таквих закључака - или од смеха! Ако се обраћају војним пензионерима, што ће им то, све то знамо! Нама није до смеха!
Мале новине одавно не читамо!

Ако речи „шта даље“ подразумевају да је Главни одбор у проблему због тога што не зна , нема идеје или неће да решава проблем, ево од срца им нудимо решење на тањиру и оно гласи:

Престаните да се играте ЈНА, СКЈ и министарства одбране у сенци!

Изађите 10. марта пред Владу Србије и видећете пензионере који се боре за своја права на легалан начин и који су одавно схватили ваше намере!

Не манипулишите поштеним људима који објективно нису у стању да схвате материјалну и политичку позадину вашег деструктивног деловања. Хоћете ли им ви платити судске трошкове пред домаћим и међународним судовима? Хоћете ли ви да их заступате? Јесте ли ви ти капацитети, угледни адвокати?

Нисте ни оригинални. Плагирате идеје! Ви ћете да да организујете конференције за новинаре! Био би то крај новинарске каријере несретника који буде разговарао са вама!
И немојте да информишете војне пензионере! Не чините толике интелектуалне напоре!

Немате куд. Морате пред Владу! Али да говорите, боље немојте!

Ако нећете, не одвраћајте војне пензионере да се боре за своја права! Нисте ваљда толико .... али ко зна!



Нема коментара:

Постави коментар