петак, 6. јануар 2017.

Партијско информисање првом средом у месецу.




Пензионери Србије дочекаше Нову, 2017. годину, уз благослове и обећања у боље сутра својих најдражих синова, премијера Александра Вучића, министра Александра Вулина и надасве милог им министра, Др. Милана Кркобабића.

Добро је што нас госпођа др. Нада Мацура није растужила вешћу о великом броју збринутих пензионера  у хитној помоћи због гастролошких проблема услед преједања и неумерог опијања у новогодишњој ноћи, јер није забележен ни један случај.

Није добро што је захладило без консултација са ресорним министром у Влади Србије и што службе за збрињавање напуштених лица и бескућника не знају где да сместе све већи број напуштених грађана Србије.

Истини за вољу, мигранте у планираном џихаду на Европу, надлежни Комесаријат је збринуо, али неки од њих више воле неизвесну слободу него извесно депортовање из Србије уколико се региструју.

Разлог што вам пишем је што сам отишао на сајт Поштанске штедионице и видео да су ми мангупи опет скинули 13.000 са текућег рачуна на основу трајно важећег закона који су они донели, а када то видим мени се смркне! Не помажу ни капи против очног притиска!

И сада ја не видим други начин како да зауставим ту легалну пљачку моје пензије и пензија 40% пензионера Србије осим да их сменимо-наравно на легалан начин, на изборима, мада баш и нисам сигуран да је то у Србији лако!

Да будем искрен, није уопште изводљиво!

Није изводљиво зато што Србија нема праву опозицију.

Изузетк су Српски покрет Двери и Покрет за преокрет.

Сви остали су позиција и учествују у заједничком подухвату легалног пљачкања грађана Србије.

Зашто се тако понашају? Зато јер су сви, док су били на власти радили исто што и садашња позиција - користили транзицију за пљачку и лично богаћење и у том послу сви су повезани „ко свињска цревца“.

Ту помаже једино неки нови Александар Македонски да мачем пресече тај Гордијев чвор, односно да разбије корупцијом створену спрегу политичара, организованог криминала, тајкуна и страних плаћеника!

Нажалост, ми нисмо способни да изнедримо такву личност! Таман помислимо- ево га, поштен, патриота, паметан, мудар кад за годину дана и он купио 500 ари шуме, 400 квадрата станова, запослио свастику, избоксовао инвалиду ташти. сина само што је дипломирао на вишој пословној поставио за саветника амбасадора Србије! Ако неко зна да није тако, и да такав постоји нека обелодани његово име, па да сви гласамо за њега!

Међу пезионерима по неспособности да схвате шта се дешава, коло воде војни пензионери.

Највише су оштећени, али не дају на своје тлачитеље. Неки генерали патетично критикују премијера да би војни пензионери дали и више само да их је претходно лепо замолио и информисао. Војници пристају на сва понижења али под условом да о томе буду информисани. Зна ли премијер Србије, господин Александар Вучић, колико војни пензионери пате што немају партијско информисање средом. Па давали су, за путеве, за Црну Гору, за Скопље, за поплаве, за суше и за шуше, али су били информисани средом! И климали главама да тако треба. И сада одједном донети Закон, а не информисати их, то стварно није лепо!

Нису војни пензионери озлојеђени што им је држава од 300 милиона евра вратила само 160 милиона, а и од тих 160 милиона скоро 20 % процената покупила легална правосудна мафија! Нису озлојеђени ни што им је трајно одузела 4,21% од пензије нити што им одузима 25% од дела пензије који прелази 25.000 динара, нити што 25 година живе у колективном смештају без стана!

Њих највише пече што их нико не информише и што им је одузет привид учествовања у власти!

Пензионисани генерали и адмирали су очајни! Нико их више не узима за озбиљно. Пишу књиге чије штампање сами плаћају и промовишу их у Дому Војске. Сретни су кад им на промоцију капиталних дела дођу бивши и честитају са обавезним „ друже генерале“, уз, временом стечени понизан тик у кичми! Барем на кратко, забораве да су и они сваки месец краћи за неких 15 до 20.000, како који. Што су краћи то су мирнији и не таласају! Са осталим војним пензионерима се не друже. Ту их подржавам! Какви смо, и сам се питам шта ћу са таквима?

Пре неки дан, дошло ми да плачем од среће. На једном сајту видим озарена лица војних пензионера на сликама са новогодишње прославе у Дому гарде! Човече, те са овим генералом, те са оним, те са министром војним, те са начелником Генералштаба. Неки загрлили генерала.Ставили му руку преко рамена. Само што не запевају „ за она добра, добра стара веремена“. Генерал озбиљан. Вероватно мисли - ма који ми се ови каче на врат!  Једноставно зимска идила.

Ти војни пензионери што су се сликали са онима који им газе људско достојанство су сви понижени, један је без стана већ 25. година, један продаје бижутерију на Бањичкој пијаци да би прехранио породицу, а један се бори да му сину, војнику по уговору не дају отказ!

И онда себи постављам гомилу питања?

Исти ти дају саопштења, без да их ико ишта пита, да не стоје иза организације протеста пензионера Србије? Зашто су пре годину дана били на челу протеста а сада  се грле са онима против којих су протестовали. Када су искрени а када не?

Са каквим то људима шачица нормалних војних пензионера покушава да се бори за своја и њихова права када дозвољавају себи да својим присуством увесељавају оне који су их довели на тако ниске гране!

Зашто су подржали потписивање Народне иницијатице у организацију УВПС када су колико јуче бацали дрвље и камење на Љубомира Драгањца и то путем свог сајта? О каквом моралу се ту ради? Каква је судбина те Иницијативе?

Не разумем логику оних који кажу – ја бих се борио али нећу ако је Марко Марковић организатор а хоћу ако је Јанко Јанковић? И где је ту здрав разум?  Нема га!

Не разумем оне који кажу да желе да се боре за наша права али без генерала у нашим редовима? Па станите мало. Да ли се то ми напрђујемо са комшијом преко плота или хоћемо да створимо смислену организацију способну да се супротстави држави у заштити наших права која проистичу из Устава и закона Србије?

Или је дојучерашњи командир одељења који је организовао дежурство на портирници уобразио да је способан да води војне пензионере Србије само зато што су и он и генерал пензионери? Дајте, људи, будите мало нормални!

Не разумем оне које мисле да их 2000 следбеника чини кредибилним за било какву борбу. Нису кредибилни ни 27.000 чланова УВПС! Да јесу, они би то одавно покушали!Али свесни неспособности, рађе прихватају врапца у руци него голуба на грани!

Зашто не схватате да само уједињени пензионери Србије, као једна јединствена друштвена група, без ПУПС-е и актуелног руководства УВПС, уз подршку некомпромитоване опозиције, може да се супротстави све снажнијој тенденцији самовоље једне странке на власти?

И коначно, не могу да схватим да нам се вољом актуелне власти и једне странке краде толики новац од пензије а многи се отворено декларишу као чланови те странке и пишу патетична писма тражећи помоћ од министра Одбране, члана те странке !

Изгледа да је недостатак информисања средом дезоријентисао војне пензионере!

Нема коментара:

Постави коментар